Right Sidebar Page

valuare-psihiatrica servicii-psihiatrie

Tulburarile psihice pot influenta aproape toate aspectele vietii unei persoane: afectivitatea, comportamentul, perceperea realitatii, relatiile interpersonale, viata sexuala, activitatea profesionala si viata personala.

Scopul serviciilor psihiatrice (evaluarea, tratamentul si alte recomandari) este acela de a readuce persoana care se afla in suferinta psihica cat mai aproape de stilul sau obisnuit de viata (personal, social, profesional), asa cum era aceasta inainte ca tulburarile respective sa apara. Acest lucru se poate realiza prin tratament farmacologic (medicatie specifica) si non farmacologic (psihoterapie, consiliere, etc.).

Pentru stabilirea unei scheme terapeutice adecvate si o recuperare cat mai rapida este recomandat ca prezentarea la medic sa fie cat mai precoce, cat mai aproape de momentul debutului simptomelor.

Servicii medicale de psihiatrie:

  • Evaluare psihiatrica (consultatie de specialitate in domeniul psihiatriei);
  • Consultatie de control (urmarirea tratamentelor psihiatrice de lunga durata si controale periodice);
  • Initierea si monitorizarea tratamentului psihofarmacologic;
  • Dispensarizarea pacientilor cronici (examen de bilant si evaluarea starii prezente in afectiunile psihice cu evolutie cronica);
  • Depistarea precoce a tulburarilor de memorie si elaborarea unor programe terapeutice in tulburarile cognitive/demente;
  • Eliberarea unui Referat medical/stare psihica prezenta necesar pentru Comisia de expertiza a capacitatii de munca sau handicap.