Dr. Rosu Dan Petru

Medic Specialist Psihiatrie

Sunt absolvent al Facultatii de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr.T.Popa” din Iasi. Ulterior am urmat pregatirea ca medic rezident psihiatru in cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Alexandru Obregia” din Bucuresti. Cei 4 ani de experienta clinica in Spitalul Obregia au avut un rol important ceea ce priveste diversitatea patologiei studiate: urgentele psihiatrice, tulburarile legate de consumul de alcool si alte substante psihoactive, tulburarile psihice intalnite in anumite afectiuni somatice, dementa Alzheimer si alte tipuri de demente etc.

Ca participant activ la multiple conferinte nationale si internationale, prin prezentari orale si postere, am avut ocazia sa comunic diverse aspecte ale tulburarilor psihice abordate si analizate: impactul afectiunilor metabolice asupra tulburarilor afective, manifestarile psihice din cadrul afectiunilor endocrine, particularitatile dementei Alzheimer cu debut precoce, aspectele depresiei din Scleroza multipla, legaturile dintre diabetul zaharat si depresie, tulburarea depresiva majora cu elemente psihotice, factorii de mediu asociati abuzului de alcool, tipuri de agresivitate intalnite in urgentele psihiatrice etc.

In prezent imi desfasor activitatea ca medic specialist psihiatru in cadrul unui cabinet individual si sunt masterand pe teme juridice in domeniul medical.

De asemenea, colaborez cu o serie de ONG-uri si asociatii de pacienti in multiple activitati, dar in special in cele ce tin de sprijinul, consilierea si informarea persoanelor cu afectiuni psihice.