Right Sidebar Page

consiliere psihiatrica

Consilierea este un serviciu de asistenta psihologica ce pune accent pe facilitarea functionarii personale si interpersonale, pe organizarea mai eficienta a existentei si cresterea calitatii vietii.

Aceasta forma de asistenta psihologica utilizeaza tehnici terapeutice precum dialogul socratic, tehnici de relaxare si meditatie, restructurare cognitiva, metafore, sarcini comportamentale, etc.

Se are in vedere depasirea crizelor emotionale, solutionarea problemelor cu care se confrunta pacientul si imbunatatirea starii psihice. Pacientul este ajutat sa isi exploreze gandurile, emotiile si comportamentul pentru a avea o intelegere de sine cat mai clara, si pentru a-si diminua reactiile negative. Consilierea faciliteaza constientizarea mai buna a resurselor interioare, cresterea increderii de sine, gasirea raspunsurilor cautate, raspunsuri care inseamna mult mai mult decat un simplu sfat.

Intr-un proces de consiliere pot fi abordate crize emotionale, probleme relationale, dificultati de gestionare a stresului de zi cu zi, adaptarea la evenimente dificile de viata (divortul, decesul cuiva drag, pierderea locului de munca, etc.), gestionarea si reducerea simptomatologiei unei boli psihice si rezolvarea activa a problemelor de viata, etc.

Interventia poate fi de scurta sau de lunga durata, in functie de problematica si obiectivele fiecaruia in parte.